Безплатна доставка
за цялата страна!
Как да имаме спокоен и релаксиращ сън?

С какво настроение  се събуждате сутрин?  Чувствате ли се достатъчно отпочинали и свежи, готови за новият ден и неговите предизвикателства  или  тялото ви е схванато и имате болки в гърба?

Според  социологически  данни около 30% от запитаните страдат от постоянни болки в гърба и врата, причинени от неправилната стойка по време на сън, заради неудобния матрак или възглавница.  Данните разкриват,  че  20 на сто от хората сменят своя матрак веднъж на десет години, а 10% отговорили, че не помнят откога не са си купували нов матрак.

Износените матраци и разтегателните дивани не осигуряват нужния комфорт и опора, не се адаптират към тялото и съответно спим неспокойно, събуждаме се схванати и най-лошото – чувстваме се недостатъчно отпочинали. Това се отразява зле на работата, настроението, концентрацията и на живота ни като цяло.
Заради болките в областта на врата и гръбначния стълб, близо 20% от анкетираните се будели често нощем и после трудно заспивали.

Също така  64% от жените и мъжете, участвали в допитването, заявили, че никога не пробват дали възглавницата им е удобна преди да я купят от магазина. Това е и една от причините над  80% от представителите на двата пола да се оплакват от схващания в шията, ставайки сутрин.

Комфорта при сън, който е тясно свързан с качеството на съня, зависи много от матрака.

Експертите допълват, че периодът за смяна на матрака най-вече зависи от поддръжката му и теглото на спящия върху него, но ето и кои са факторите, подсказващи, че е време за нов матрак.
* Скърцане на матрака, дори при най-лекото преместване на тялото.
Неравна повърхност на матрака, хлътване
Усещане на пружините с тялото

Още повече, ако имате болки в гърба, бедрата или раменете, някой видове матраци са по-добри от други в превенцията или премахването на такъв вид дискомфорт.
Инвестирайте в качествен и удобен  матрак.  Изберете своят, следвайки няколко важни съвета

Комфорт на матрака:
Колко добре матракът ви реагира и се адаптира към  формата на тялото ви? Удобният матрак поддържа всички части на тялото ви равномерно. Потъва за да поеме по – тежките части на тялото ви, но поддържа и останалите. Това държи гръбнакът в естествена позиция. Неудобният матрак създава неравномерно напрежение на различните части на тялото ви, което може да доведе до лоша позиция за сън и дискомфорт.

Позицията на тялото ви по време на сън също е определяща какъв вид матрак ще е най-подходящ за вас. Всяка поза поставя тялото ви в определено положение, което се нуждае от различна основа. Намирайки правилният матрак за вашата поза на спане ще увеличи комфорта и минимизира болката ви. С това сънят ви ще стане по-качествен, а вие ще се събуждате по-отпочинали.

Спящите по гръб – подходящ за тях е твърд или средно твърд матрак, защото тежестта на тялото им е сравнително равномерно разпределена. За да запази естествената дъга на гръбнака, матракът трябва да поеме по-голямо натоварване само в областта на таза.
Спящите странично – предпочитат средно твърди до меки матраци. Когато погледнете тяло лежащо настрани се вижда, че натискът се фокусира върху раменете и бедрата, като цяло малка площ. И затова удобството идва първо при избора на матрак.
Спящите по корем трябва да търсят средна твърдост. Прекалената твърдост води до излишно натоварване на колената, а при прекалената мекота, потъват твърде навътре в матрака. Това може да опъва гърба и врата и да затрудни дишането.

Матракът най-вече трябва да го почувствате като удобен.  Няма модерни  матраци, всеки гръб избира своят матрак.  Усещането на матрака, възглавницата, чаршафите и пижамата ви влияе върху ефективността на съня ви. Затова избора на матрака е субективен. Трябва да го чувствате добре, защото колкото ви е по удобно през нощта, толкова по- добре ще спите и ще се събуждате отпочинали и в добро настроение.
Всеки заслужава здравословни и спокойни сънища, затова MatraciLUX винаги предлага на своите клиенти най-добрите модели с гарантирано качество и на конкурентна цена.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X