Безплатна доставка
за цялата страна!
Цветовете вихрещи се в нашите спални

Сънят има решаващо значение за нашето душевно и телесно здраве, както и за нашата дееспособност. Ето защо е важно спалнята да е комфортна и предразполагаща към спокойствие . Сънят има изключително много положителни страни. Ако човек се наспи добре, то той със сигурност ще е в добро настроение, тонизиран и енергичен през целия ден. Освен това добрият сън ни прави красиви.

Замисляли ли сте се колко и как, а дори и кои цветове биха могли да повлияят на вашия сън? Изследователи от Единбург надникват в 2000 домове, за да установят връзките между цветовете на спалнята и качеството на съня. Резултатите показват следните зависимости:

Розовото е много харесвано за спалнята. То е цветът на медитацията и съня,  и логично се препоръчва преди всичко на хора, които имат проблеми в това отношение. Все пак розовото трябва да се употребява пестеливо, когато някой се възстановява след болест, и изобщо не бива да се използва, ако има желание за привличане на нов интимен партньор, защото довежда пасивни партньори, които не искат да поемат активна роля в оформянето на връзката.

Зеленото е чудесният цвят на благополучието. То явно е най-добрият избор за оздравителен и енергизиращ  сън. Зеленото подпомага благосъстоянието, понеже представлява растежа на растенията, дърветата и цветята.

Синьото управлява небето съгласно китайската традиция и  е добър цветови избор. Чрез него се стимулират комуникацията и разбирателството между партньорите, както и интересните сънища. Синият цвят е уместен също за хората, които бъбрят и четат в леглото.

Оранжевото е цветът на разгръщането. То поощрява привличането на всички равнища, но понякога е твърде жизнено за спалнята. Затова не би трябвало да се използва като доминиращ цвят.

Жълтото е цветът на приятелството и любовта. Употребявайте го във вашата спалня, за да привлечете там любовта. То носи също чувство за историчност, за неща, които сме научили в миналото. Жълтото е подходящ цвят за връщане в детството и повторно изживяване на случки от това време.

Червеното е страстно и енергизиращо. В случай, че това е преобладаващият цвят в спалнята, тук може да господстват сексуални активности и става много трудно да се постигне добър сън.

Златното е интензивен цвят, който осигурява благополучие. Ако се използва в спалнята, той дава идеи как да се придобият пари  или хрумвания относно инвестиции и хазарт. Но при твърде много златно в това помещение, може да се стигне до обсебеност от парични въпроси.

Черното е цветът на мощта, на закрилата и на ключа към мистериите на вселената. Този цвят може да бъде употребяван, когато човек се чувства уязвим. Черното предизвиква интензивни сънища и стимулира дейността на подсъзнанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X