Безплатна доставка
за цялата страна!
6 съвети за добър сън

Нашите съвети за добър сън: Липсата на сън е станала епидемия в последно време. Без значение колко напреднала може да бъде съвременна наука, няма заместител на добрият сън и спокойната нощ. Не е важно колко дълго спите, а броят на качествените часове на сън, които получавате. Липсата на качествен сън може да доведе до високо кръвно налягане, затлъстяване, диабет, депресия и дори смърт.
Броят  на часовете за сън на всеки човек могат  да варират  в широк диапазон  в зависимост от възрастта, пола, начина на живот, здравето, гените и психическото здраве.

Ето някои съвети за добър сън, които да ви помогнат да получите толкова необходимият ни  пълноценен сън и почивка.

1. Създайте си редовна програма за сън

Нека тялото ви узнае, че е време да спи, като си ляга и се събужда по едно и също време всеки ден. Нека да знаете, че е време да се изключите, като се придържате към рутинни процедури преди лягане.

2. Създайте среда, щадяща съня

Ограничете използването на спалнята, предимно  за спане. Тиха, комфортна и тъмна среда е от съществено значение. Поддържайте  чисто и приветливо легло. Повечето хора използват постоянна температура / термостат  /за пълноценен сън.

3. Поддържайте зона без електронни устройства – безкомпромисно

Електронните устройства нарушават съня. Проучванията показват, че Уifi сигналите засягат мозъчните вълни, които нарушават нашата почивка и сън. Мобилни телефони, телевизори. Компютрите и таблетите трябва да бъдат изключени, защото светещите светлини със сини дължини на вълната имитират дневната светлина и нарушават кардио ритъма.

4. Скрийте часовника

Покриването на будилника или поставянето под леглото може да ви помогне да постигнете добър сън, дори ако се случи да се събудите рязко. Виждането на времето може да предизвика тревожност и стрес за следващия ден и да повлияе на правилното почивка и сън.

5. Избягвайте стимуланти

Кафето, енергийните напитки, алкохолът и цигарите нарушават моделите на съня и качеството на просмукване. Избягването на кафе и енергийни напитки след два следобед се оказва полезно за предотвратяване на безсъние. Алкохолът първо ви кара да се събуждате, но след това действа като стимулант за прекъсване на съня. Никотинът е стимулант, който също ви предпазва от заспиване.

6. Не тренирайте точно преди лягане

Редовните упражнения са чудесен начин да ви помогнат да заспите. Въпреки това за някои хора може да имат обратен ефект, ако се правят точно преди лягане, тъй като повишават телесната температура и забавят освобождаването на мелатонин, предизвикващ сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X